27 februarie 2012

Oscar 2012 Make-up

Astazi toata presa avea in prim plan decernarea premiilor Oscar ce a avut loc noaptea trecuta. Lista castigatorilor am gasit-o pe cateva site-uri, insa tinutele au aparut in toate toate publicatiile!
Si ce rau ne pare noua! :)

La categoria  "Best Makeup" prezentatoare au fost Jennifer Lopez si Cameron Diaz iar statueta de aur a mers catre Mark Coulier si J Roy Helland pentru The Iron Lady  

Daca vreti sa vedeti si castigatorii anilor trecuti gasiti aici o scurta istorie Best Make-up Oscar winners




Despre rochite las site-urile de fashion sa scrie asa ca sa trecem la machiaj!
Anul 2012 a fost lipsit de evenimente speciale precum pudra HD folosita in exces de Nicole Kidman
sau alte vedete. Lucrurile au mers bine de data asta. Sigur ca s-a mai vazut cate un rid pe ici pe colo, cate un roz pe obraz parca in ciuda varstei, dar in general machiajul vedetelor a fost in trendul glamour impus de un astfel de eveniment.
Voi prezenta mai jos doar cateva machiaje, cele care mi-au placut sau in cazul lui Cameron Diaz - nu prea.


Despre Angelica.....ce sa zic, s-a prezentat impecabil ca de obicei, cu un machiaj reprezentativ pentru ea. Indiferent de tinuta pe care o adopta Angelina Jolie jongleaza cu 2 stiluri de machiaj. Cel de aseara are ca piesa centrala rujul rosu aprins, combinat cu un contur negru in zona ochilor, cu accent pe unghiul extern. Look-ul ar putea fi recreat cu un fard Brule MAC, un eyeliner negru MAC, ruj Lady Danger Matte tot de la MAC, si un rimel Rimmel Extra Lash. Fond de ten in nuanta pielii si un iluminator subtil pe pometi si arcade.
Pentru conturarea sprancenelor se poate folosi Make Up For Ever Waterproof Eyebrow Corrector si suntem gata pentru covorul rosu!
Cel de-al doilea stil pe care il adopta la evenimente de gala e cel in care isi contureaza bine ochii si merge pe un soft smokey, iar pentru buze foloseste nuante nude.


Cameron Diaz ......nu-mi dau seama ce a vrut sa evidentieze cu acest machiaj. Are niste ochi superbi, dar tebul pare foarte imbatranit si nici machiajul nu cred ca o ajuta prea mult de data asta. I se vad toate liniile fetei, iar conturul dat pometilor ii fac sa para si mai lasati. Stralucirea fetei e una foarte frumoasa, sanatoasa si buzele cu nuanta piersica - rozalie inspira aceeasi stare de vitalitate, dar zona ochilor mi-ar fi placut sa fie mai ingrijita.
Ideea pe care make-up artistul ei (Robin Fredriksz) a mers a fost aceea de look usor de realizat, usor de intretinut, machiaj simplu si curat. N-am ajuns inca make-up artist de vedete, dar parerea mea este ca ca rochita pe care a purtat-o merita un machiaj mai glamour, ceva mai sofisticat.



Pentru Gwyneth Paltrow natural a fost laitmotivul machiajului din seara precedenta. Make-up artistul ei Leslie Lopez i-a dat o stralucire sanatoasa, un aspect de bronz natural in rujul caruia a construit restul detaliilor, ochii usor conturati in nunate calde de maro si buzele cu un accent de roz pal. Codita aparent facuta in graba si simplitatea rochiei i-au dat o aura de naturalete, simplitate si inocenta.
.







Penelope Cruz e parca iesita din reclama L'Oreal pe care o promoveaza, doar a in versiunea retro. Look-ul pe care il promoveaza in reclama la rimel se regaseste si in aspectul ei de la Oscaruri. Genele lungi si curbate, conturul pronuntat, negru al ochilor si buzele nude mate o fac sa arate ca o diva retro italiana. Make-up artistul ei a fost Matthew VanLeeuwen si a reusit sa faca din ea un makeup icon al evenimentelor de acest gen. Tenul ei pare fara niciun defect, acel soft smokey ii da un aer misterior, iar in completare vine blush-ul usor roze aplicat foarte discret.





 Rochita lui Michelle era atat de colorata si vesela incat iti fura ochii de tot, astfel incat make-up artistul ei, Angela Levin (le-a mai machiat pentru aceasta editie a Oscarurilor si pe Sandra Bullock si Glenn Close), a decis ca singura culoare folosita sa fie rozul - coral de pe buzele lui Michelle la care a adaugat si o nuanta subtila de pruna incat sa ii estompeze din putere. Nu vedeti subtonul de pruna, nu? Nici eu, dar make-up artistul ei asta a declarat ca a folosit.Ochii n-au primit prea multa atentie, doar un contur finut negru si mascara pentru alungire.


 

Olivia Wild din The O.C sau Dr. House  a mers pe un machiaj smokey in tonuri de maro, iar pentru ten a optat pentru un aspect de bronz aurit. Buzele nude i-au intregit look-ul. La cum arata si ce ochi frumosi are, nu-mi dau seama ce machiaj nu i-ar sta bine :)




Rose Byrne (ati vazut-o in Troia, X-Men, Bridesmaids, etc) a mers si ea pe un smokey eyes clasic, in nuante pamantii, cu buze nude si pometi foarte putin conturati. Makeup artist-ul ei Maude Laceppee a optat pentru acest look clasic tinand cont de rochita neagra, foarte eleganta pe care a purat-o Rose.



2 comentarii:

  1. Si in concluzie, tie care ti-a placut? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-au placut Penelope Cruz, Sandra Bullock, Olivia Wild si Angelica :P
    Am asteptat cu sufletul la gura sa o vad si pe Christina Hendricks din Mad Men, dar nu a mers la editia de anul asta a premiilor Oscar

    RăspundețiȘtergere