1 martie 2012

Workshopuri Diana Ionescu


Asa cum tot anunt cu mandrie de 2 luni pe blog si pe pagina, am avut ocazia sa particip la workshopurile organizate de Diana Ionescu.
O apreciez enorm de mai bine de un an de cand am descoperit pasiunea pe care o am pentru machiaj si vazand portofoliul ei, felul in care se exprima si verbal si vizual, toata emotia pe care o creaza site-ul si pagina ei.
Cand am aflat de workshopuri cred ca am fost prima care m-am inscris :)
Si bine am facut!

Nu am participat la toate din ratiuni de buget, dar cele 2 la care am mers au insemnat mult pentru experienta si felul in care ma raportez acum la un machiaj.

Primul workshop a fost cel de Machiaj Hollywood. Postez si diploma ca prea e draguta!
Am fost 4 fete la curs plus Romanita - cameraman autorizat :) si Vlad Birdu & sister care ne-au pozat in toata splendoarea in timp ce lucram.Am inceput cu partea teoretica unde mi s-au clarificat multe lucruri pe care le stiam, dar nu le foloseam la adevaratul potential. am discutat despre pasii machiajului, ce cuprinde fiecare etapa, de ce se face asa si nu in alt mod si multe multe altele.
Intr-un stil foarte relaxat ne-a povestit si din experienta ei, exemple bune si mai putin bune prin care a trecut si din care a invatat.

Am trecut apoi la treaba si asa emotii n-am avut de mult! :) 
Carmen mi-a fost model pentru machiajul Hollywood si am facut poze before si after cu ce a iesit.


Cat am lucrat Diana s-a plimbat printre noi si ne-a dat tot felul de indicatii legate de pasul in care eram cu machiajul. De exemplu eu indindeam blush-ul mai mult decat trebuia, nu in termeni de culoare, intensitate ci mergeam cu el prea spre tampla. Nici eu nu-mi dadeam seama ca fac asta pana nu mi-a zis ea :)  si mai am exemple, dar nu ma denigrez chiar asa in public :P
Cam asta e genul de experienta pe care o inveti. Lucruri practice, pe care poate le faceai inconstient sau nu stiai exact cat de departe sa duci un gest, o aplicare de produs. Diana le simte, se vede ca vin din intuitie si nu din nu stiu ce teorie memorata.

Al doilea workshop a fost cel de Fashion Make-up. Aici vine durerea. Avansati scrie pe diploma.....avansat trebuie sa fii sa il duci cu bine la capat. Cel putin in formula in care este acum workshopul.
Partea teoretica a fost destul de cuprinzatoare, trenduri in machiaj, pasi de parcurs pentru a obtine un machiaj impecabil, cateva notiuni despre temperatura de culoare si influenta ei in rezultatul final. Informatiile au fost la nivel basic, pentru ca atat permitea si timpul si subiectul. Totusi in mine s-a deschis dorinta de a invatat, mai mult decat pana acum!


La partea practica trebuia sa facem un machiaj fashion, dar recunosc ca m-am blocat putin cand Diana ne-a pus in fata niste planse cu tinute (si poza mai jos) pentru care noi sa creem un machiaj potrivit. Asta e ideea, sa ajungi sa iti dai seama, sa simti sa stii cam ce ar merge la orice gen de tinuta. Asta se invata, se educa, se antreneaza. 
Am postat si plansa pe care am lucrat, dar nu reise bine conceptul. Am propus pentru tinuta respectiva un smokey eyes negru, pronuntat, cu coditele duse pana aproape de tample. Peste negru, sa ii dea un aspect wet, stralucitor propunerea este de a pune gloss. Buzele desi nu reiese din poza, sunt nude la acest machiaj si obrajii foarte putin conturati. Pata de sub ochiul stang era o tentativa de blush care mi-a stricat modelul.Recomand cu toata inima sa mergeti la un workshop facut de ea, mai ales ca in curand incep noi sesiuni, poate daca va fi un modul nou ne si vedem pe acolo.
Pe langa ce am invatat practic legat de machiaj pentru mine a fost foarte placut sa o cunosc pe ea ca om (atat cat poti in 2 zile)

Voi ce machiaj ati propune pentru tinuta de mai sus? :)
Irina

Un comentariu:

  1. Felicitari pentru cursuri! am incredere ca esti pregatita pentru orice tip de machiaj:)

    RăspundețiȘtergere