6 ianuarie 2012

Scoala de Machiaj (pardon Cosmetica) Christine Valmy

Christine Valmy in Romania este scoala de cosmetica in principal, machiajul fiind pentru ei doar un modul al cursului mare de 6 luni de cosmetica. Dureaza 1 luna cu aproximativ 4 ore pe zi, iar la sfarsit se acorda certificat recunoscut de CNFPA, adica diploma de machior, recunoscuta de Ministerul Muncii.

Decizia de a merge catre ei a fost luata tinand cont de nevoile mele de atunci la care adaug si lipsa de informatii despre scoala.
Vroiam un curs care sa imi permita sa merg si la serviciu, sa fie accesibil ca bani, sa fie acreditat si nu in ultimul rand sa fie o scoala buna. Primele criterii au fost acoperite, ultimul nu prea.

Inca din prima zi se specifica faptul ca machiajul este doar un modul al cursului de cosmetica si informatiile sunt de baza. Si cam asa e, doar ca baza inseamna mult mai putin decat....notiuni introductive.
Exista un suport de curs de 18 pagini cu informatii care se gasesc pe internet dintr-o cautare simpla. Produsele folosite sunt dintre cele mai ieftine, ceea ce nu e un lucru rau neaparat pentru ca sunt multe produse bune, la preturi rezonabile. Se folosesc in principiu Flormar si Farmasi alaturi de Seventeen. Si eu am in trusa produse ale firmelor mentionate si mi se par o optiune accesibila pentru majoritatea. Mi-ar fi placut totusi sa aflu informatii si despre alte branduri, recomandari, ce fond de ten e bun si pentru ce tip de ten, etc. MAC, MUFE, L'oreal sau altele parca nici nu existau in sala de curs. Ca ustensile de lucru am avut fiecare studenta o trusa de 5 pensule mici, luate de la metrou, din care cadeau perii si se dezlipeau.

In curs sunt prezentate in cateva randuri toate tipurile de machiaj de la cel de zi la cel de mireasa, fantezie sau de fotografie. Informatii minime, asa cum ne-au si spus ca va fi, inca de la inceput.
In fiecare zi aveam de facut un alt tip de machiaj, iar lucrurile se desfasurau cam asa, veneam la curs si ne machiam intre noi, fara alte indicatii sau detalii. Stiam ca avem de facut machiaj de seara si ne apucam de treaba. Cand considerai ca ai terminat mergeai la dna profesoara (care cred ca este o femeie puternica si hotarata, insa pentru modului de machiaj nu pot sa ii dau nota de trecere) si ti se evalua machiajul. Pe baza a ce facusei iti deadea mici indicii de genul mai blenduieste, mai sterge sau mai multa culoare!

Notiuni precum baza de machiaj, primer, iluminator pentru pometi/arcada sau altele de gen erau straine de ce se preda si mai mult se reprosa in momentul in care incercai sa sustii necesitatea lor. 


Postarea mea nu are ca scop antireclama scolii ci am vrut sa descriu cum a fost experienta mea acolo si la ce sa va asteptati. Este o optiune buna pentru cineva care are nevoie de diploma, fiind si cea mai ieftina de pe piata. Mai sunt alte variante de astfel de scoli, insa mai scumpe. Daca iti doresti sa inveti sa machiez si sa ai o baza de pornire, nu ei sunt solutia. Totusi programul este flexibil, oamenii amabili, locatia centrala si durata scurta. Am mai apreciat la ei curatenia la care tin foarte mult. Totul era bine pastrat, curatat, sterilizat, le dau nota 10 la igienta.

Daca e ceva ce am omis sau aveti alte pareri, adresa de email ancutapaun@gmail.com va e deschisa.

Va las cu cateva din machiajele facute pe parcursul scolii. Modelele sunt Mariana, Oana, Andreea si Roxana






V-am pupat,
Irina

22 de comentarii:

  1. Am citit tot ce ai scris mai sus. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca mai sus sustii ca la Valmy nu ai invatat mare lucru, atunci cum ma convingi tu pe mine in calitate de client sa vin la tine sa-mi faci un machiaj de ocazie de exemplu? Cum ma convingi tu ca intradevar machiezi profesional, ca din aceste poze nu am convingerea ca intradevar le-ai facut tu. Poate da, daca este asa, atunci fie ai invatat ceva fie ai talent si atunci te felicit. Dar daca ai absolvit doar la Valmy si acolo pretinzi ca nu ai invatat mare lucru atunci eu ca si client cum situ ca iau o decizie buna sa vin la tine pentru un machiaj profesional?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi in Romania este un curent acum al celor care le stiu pe toate. Se nasc peste noapte "make-up artisti", stilisti, etc. Apoi ii plombeaza pe toti ceilalti, nu conteaza ca plombeaza un profesor, o scoala, o facultate, nimeni nu e mai presus de ei.

      Ștergere
  2. Buna Mirela si multumesc pentru intrebari.
    Toate pozele de pe Facebook / blog sunt ale mele, mai putin albumul Inspiratie unde am scris in masura in care am stiut, care este artistul care a realizat pozele respective. Ma bucur ca totusi arata atat de bine incat sa para altfel.
    Machiajul profesional este dat de experienta, cursuri, talent + produse. Valmy nu este singurul curs la care am mers si la care voi mai merge. Pe langa putinele ore petrecute acolo am alocat foarte multe ore studiului individual din carti de spcialitate si de pe internet, unde daca vrei gasesti majoritatea tehnicilor.
    Cv-ul meu in domeniul make-up nu arata acum extraorinar, pentru ca abia in curand implinesc un an de cand practic, dar a fost un an cu multe sedinte foto, colaborari cu saloane, cursuri si vor mai urma.
    Este o decizie personala si fiecare alege catre cine merge cand are nevoie de un machiaj pentru o anumita ocazie. Decizia asta o poti lua doar vazand munca machiorului pe diferite site-uri si mai putin analizand un cv. Sunt multe fete care nu au absolvit nici macar Valmy si fac o treaba exceptionala. Am scris despre aceasta scoala asa cum am trait eu experienta. Nu trebuie luat de nimeni ca un adevar garantat. Daca esti curioasa de ce fac, mi-ar placea sa ne vedem pe 5 februarie la urmatoarea sedinta foto. Apreciez intrebarile de genul asta si cred ca sunt foarte utile.

    Un week-end placut,
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Irina,

    Din cate observ nu ai fost multumita de cursurile pe care le-ai facut la Scoala de cosmetica Christine Valmy pentru ca, zici tu:"Ca ustensile de lucru am avut fiecare studenta o trusa de 5 pensule mici, luate de la metrou, din care cadeau perii si se dezlipeau.", " Cand considerai ca ai terminat mergeai la dna profesoara si ti se evalua machiajul. Pe baza a ce facusei iti deadea mici indicii de genul mai blenduieste, mai sterge sau mai multa culoare!"....
    Am terminat si eu cursurile la aceasta scoala cu ceva timp in urma si trusele de make-up erau unele profesionale, Jade, daca ai auzit de ele...doamna profesoara este extraordinara, de fiecare data la inceputul cursului ne explica ce vom invata in acea zi, ne exemplifica si mai apoi incepeam noi sa machiam.
    Cred ca ca tu ai o parere mult prea personala si nu ar trebui sa ii influentezi pe cei care doresc sa beneficieze de aceste cursuri.

    O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mihaela,
      In postarea mea despre scoala am exprimat experienta mea de acolo. La modulul pe care l-am facut eu au fost 70 de persoane, impartite in 2 grupe, de la 9 la 13 si de la 13 la 17 cu cate 35 de fete o data. Ma bucur daca altcineva a evaluat altfel experienta de acolo. Diversitatea e buna. Eu mi-as fi dorit sa am mai multe informatii inainte de a face efortul de timp si bani si a ma inscrie. Pensulele intr-adevar sunt de proasta calitate. Am sustinut si puncte pro si puncte contra despre cursul respectiv. Ma asteptam la reactii legate de postarea asta, dar mi le asum, pentru ca este o parere personala. In perioada urmatoare voi mai participa la cateva cursuri si seminarii si voi scrie la fel ca in cazul acestei postari, ce am invatat, ce produse am folosit, lucruri care pentru mine sunt relevante in luarea unei decizii despre ce scoala sa urmez sau nu.

      Ștergere
    2. Hmmmm, "70 de persoane impartite in 2 grupe", frumos numar de studenti pentru o perioada de criza. Ceva fac ei bine acolo de au 70 de studenti la un singur curs, daca am inteles eu bine. Parerea mea este sa te lauzi cu experienta profesionala pe blog, un CV, o descriere frumoasa, etc. Banuiesc ca deja profesezi in domeniu si vrei sa atragi clientul nu sa faci politica scolilor de unde ai plecat. Eu personal m-as fi laudat cu orice pe CV, sau mai ales pe un blog unde iti faci publicitate tie. E doar o opinie constructiva. Mirela.

      Ștergere
  4. Mersi frumos pentru parerile si ideile voastre, pe care le astept si de acum in colo, motiv pentru care merg pe varianta de a nu filtra in nicun fel commenturile. Ce am invatat din discutiile nostre este ca pe viitor voi fi si mai obiectiva, insa informatiile sunt reale. Daca as schimba ceva la postarea asta ar fi tonul, care ar fi neutru, nu influentat de asteptarile prea mari pe care au le-am avut de la scoala.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma numesc Corina si am facut si eu cursul de cosmetica la Christine Valmy in 2010. Sincer am fost foarte multumita considerand ca un curs similar in alta parte ar fi costat de la 2000 Euro in sus si nu ofereau ce mi s-a oferit la Christine Valmy, unde un curs complet de cosmetica costa 3300 Roni plus o taxa de 50 de lei la inscriere. In primul rand am facut practica de dimineata pana seara, clinica cursului de cosmetica era deschisa de la 8.30 pana seara la 7. Am lucrat pe clientela scolii care beneficia gratuit de tratamente si nu numai la cosmetica si la coafura, manichiura-pedichiura, etc. Este un beneficiu comun as putea spune, atat pentru clienti cat si pentru eleve. In al-II-lea rand profesorii au dat dovada de cel mai inalt profesionalism de la inceputul si pana la sfarsitul cursului. Pot spune ca am avut ce sa invat de la fiecare in parte. Ca sa inchei, mi s-a oferit loc de munca inca din ultima luna a cursului, ei avand o baza de date cu diverse saloane din Bucuresti si tara, care si-au manifestat intentia de a angaja eleve din scoala imediat dupa absolvire. As mentiona si faptul ca scoala Christine Valmy este foarte bine vazuta si in afara, avand in vedere ca aveau oferte de angajare din Germania, Italia si SUA. Pentru mine a fost o experienta frumoasa. Cu siguranta as mai recomanda mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  6. Referirea mea era strict la modulul de machiaj, nu la competentele lor generale, reputatie in afara sau oamenii de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat costa aceste cursuri...am inteles ca 6 luni dar cat costa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 6 luni sunt cele de cosmetica. machiajul este o luna si costa 1000 lei

      Ștergere
    2. Buna Irina! A trecut ceva timp de la postarea ta, insa sper sa imi poti raspunde in legatura cu subiectul postarii. Ce imi poti spune despre cursul de la Christine Valmy pe care l-ai urmat, ce ma intereseaza de fapt este ce scrie pe certificatul de absolvire pe care l-ai primit dupa ce ai terminat cursul de initiere in machiaj? E adevarat ca te poti angaja si in strainatate cu acest certificat + diploma Christine Valmy , asa cum scrie pe site-ul scolii? Pe mine m-ar interesa cursul pe care l-ai urmat si tu, dar mai mult pentru diploma, am de gand sa fac si alte cursuri pe langa acesta deoarece ma intereseaza make up-ul profesional , nu cel facut de cosmeticiene in saloanele de infrumusetare. Multumesc si bafta in cariera, iti doresc sa ajungi un make up artist celebru.

      Ștergere
  8. Buna,
    Nu te poti angaja in afara Romaniei cu diplomele pe care le obtii de la scoala. Este diploma de la Valmy care este doar de participare si mai este cea de la ministerul muncii cu care te poti angaja la noi (dar cand vrei sa lucrezi in make-up nu iti cere nimeni diploma de la minister ci vor sa vada ce poti sa faci).
    Daca vrei sa te angajezi in afara tarii trebuie sa iti legalizezi o gramada de documente, printre care si diploma de la minister, apoi de la scoala Christine Valmy trebuie sa mai obtii un alt certificat care costa 50 lei, legalizat si el si mai sunt niste pasi, dar nu i-am retinut pe toti pentru ca mi se pare prea multa birocratie inutila. Chiar si asa nu sunt convinsa ca e suficienta acea diploma
    Ce iti trebuie de fapt e sa inveti ceva din scoala pe care o faci, nu aceste documente.

    Revin curand cu o postare despre scoala pe care am facut-o de curand si pe care am ales-o pentru ce invatam, nu pt diploma.

    RăspundețiȘtergere
  9. Referitor la pensule confirm afirmatia Irinei Paun...foloseam pensule de 2 lei luate de la metrou, eu am terminat acum o luna scoala.

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am terminat cursul pe data de 28.09.2012. Sincer am fost multumita, am facut cursul de machiaj specializare cu D-ra Ungureanu Emilia. Vedeti pe facebook:http://www.facebook.com/christinevalmyRO?ref=hl, o parte din lucrari. Noi am avut trusa personala de pensule. Ei veneau cu produsele. Nu stiu de ce pensule de 2 lei vorbeste persoana care nu si-a dat numele.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu care mai este acum structura si care sunt materialele folosite. O apreciez mult pe Emilia Ungureanu si cred ca lucrurile invatate alaturi de ea sunt foarte interesante. Daca exista si alte grupe de machiaj, pe formula veche de curs si profesor e posibil ca acelea sa fie pensulele la care sa se refere. Postarea mea este despre cursul facut de mine, acum un an, nu despre ce e in prezent.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna Irina. Te rog sa imi spui daca la cursul pe care l-ai urmat ai avut-o ca instructor tot pe Emilia Ungureanu. Intradevar scoala nu mai ofera pensulele la cursurile de acum. Iti multumesc si mult succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna,
      La cursul meu era o alta profesoara, o doamna mai in varsta care se ocupa si de cursul de cosmetica.
      Mi se pare o idee foarte buna a scolii de a lucra cu Emilia Ungureanu. sunt sigura ca viitorii cursanti vor avea ce invata si vor beneficia de experienta ei.

      Ștergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna Irina,
    Iti multumesc pentru ca ne-ai impartasit experienta ta. E foarte utila pentru mine.
    Poti, te rog sa-mi spui ce scoala de make-up ai mai facut ulterior? Si daca a fost buna.
    Cu drag,
    Catalina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Catalina,

      Dupa CV am facut umodulul de Beauty sustinut de Doinel Ungureanu si 2 workshopuri sustinute de Diana Ionescu pe care acum o gasesti si la Dalles Go
      Spor!

      Ștergere
  15. Buna fetelor,

    Am si eu o intrebare destul de importanta pentru mine, vreau sa urmez si eu un curs de make-up profesional sau cel putin de perfectionare. Am gasit cursurile de la Christine Valmy si de la Fancy Cosmetics School. ce imi recomandati ? sau care sunt parerile voastre ? eu nu sunt din zona si singura nu ma pot decide :( >

    RăspundețiȘtergere