29 ianuarie 2012

Pranzul este servit!

Buna dimineata!

Postarea de azi va avea ca subiect ultima vizita la MAC, unde am facut tot posibilul sa ma apuc de o cura de slabire. Cura va fi bazata doar pe mic dejun, cel putin inca o saptamana pana vine iar ziua magica de salariu :)
Pranzul si cina pe saptamana viitoare le-am lasat la magazinul acela mic, negru si cu multe spoturi luminoase din rondul spre Carrefour in Baneasa
.
Asa cum ziceam: va prezint cu blitz si ambalaje, sa fie mai consistent pranzul:


fara blizt, cina:

 si desfasuratorul:


26 ianuarie 2012

Designeri Romani


V-am prezntat acum cateva zile pe  Facebook o rochita a celor de la Chotronette. Gasiti aici pagina lor. Atentie mare ca da dependenta! Nici nu iti dai seama cum trece timpul cand intri pe site-ul lor! E genial, plin de idei bune si sedinte foto super profi!


Chotronette


Sunt doua prietene, Silvia Chiteala si Laura Cazacut si creaza hainute care sa puna in valoare personalitatea fiecarei fete in loc sa copieze tendintele din afara si sa recreeze look-urile marilor designeri.
Sunt originale si deschise la nou si cum reiese din notile pe care le posteaza sunt si foarte spirituale :)




Toate rochitele lor sunt pline de viata! Pe mine ma binedispun si imi dau senzatia ca orice e o posibil, ca nu ai limite in ceea ce vrei sa faci! Asta e sentimentul pe care il am de fiecare data cand le vizitez site-ul  sau cand intru pe pagina lor de Facebook.




Cum se descriu ele:
"Fashion brand din Iasi. Design de rochii extravagante pentru dive urbane si balerine moderne. Am participat la numeroase targuri din toata tara cu rochiile noastre pline de culoare si am fost invitate sa avem propria noastra prezentare de moda in octombrie 2009, la targul organizat de Breslo din Bucuresti.

Am colaborat cu numeroase reviste de moda, iar creatiile noastre au aparut in Playboy, Unica, 
PeTocuri, Ideal Mariaj, Mayra, Venue, Shoppig Report. 

Scopul nostru e sa cream rochii pline de culoare si personalitate"




Sunt o explozie de feminitate si putere si o sursa de inspiratie pentru mine asa ca am decis sa imi aleg 3 rochite preferate (grea alegere, ca imi plac toate) si sa le recreez intr-un machiaj.


Daca aveti preferinte sau ati fi interesate de un model anume, lasati un link aici si voi incerca sa il realizez. 
Diseara fac primul machiaj! :)


Spor si inspiratie tuturor!
Irina



23 ianuarie 2012

Daca Photoshop ar fi o crema.........

Daca Photoshop ar fi o crema atunci ar fi cea mai bine vanduta! :)


Sa se noteze ca si in partea fara Photoshop Madonna este machiata si chair de un profesionist, nu este ....abia scoasa din plapuma.
Genul asta de poze ma fac pe mine sa accept mai usor conditia de muritor de rand cu probleme ale tenului si sa nu mai sper la look-ul de revista, doar sa merg mai des la sala incat sa-l obtin :P

Spor si inspiratie!
Irina

22 ianuarie 2012

O noua pasiune - Impletitura Franceza

Impletiturile sunt noua mea pasiune! Poti sa creezi numeroase look-uri prin cateva tehnici simple de a impleti codite. Zic simple dupa ce reusesti sa iti faci mainile sa asculte ce le trasmite creierul in urma vizionarii de tutoriale sau lectii despre impletituri. Credeti-ma....sunt tare incapatanate mainile astea! Poate ale mele mai rau decat altele, dar primele tentative vor parea ca scrisul cu mana stanga (sau drepata in cazul stangacilor)

Asta e poza care mi-a deschis pofta de a invata tehnica impletiturii franceze.


Sper sa am ce sa va arat din incercarile mele de codite impletite :)

21 ianuarie 2012

Blog Sale

Am decis sa fac acest blog sale acum pentru ca sunt destul de multe produse pe care le-am testat, insa nu pot spune ca le voi folosi zilnic si decat sa stea degeaba la mine, mai bine le foloseste cineva care chiar are nevoie de ele.

Alta optiune pentru blog sale era sa le ofer in cadrul unor giveaway-uri (daca imi permiteti sa romanizez putin engleza, ca invers o facem mereu) daaaaaaaar sunt destul de multe si as prefera sa folosesc banii de pe ele pentru produse noi pe care sa le ofer.

Regulile sunt simple, daca va doriti ceva din acest blog sale trebuie sa imi trimiteti un email pe ancutapaun@gmail.com cu produsele pe care le vreti si pe principiul primul venit, primul servit, vi le rezerv.

Voi merge pe varianta in care plata se face inainte pentru ca exista riscul sa pun pachetele la posta si sa nu fie ridicate. N-am patit pana acum, dar in ultima vreme am vazut tot mai multe fete si firme carora li s-a intamplat. Datele vi le dau tot prin email.
La suma totala voi adauga 3 lei pentru transport, daca nu sunteti din Bucuresti.
Toate produsele sunt folosite o data sau de doua ori pentru testari.

Acestea fiind spuse, va las cu pozele si o scurta descriere pentru fiecare produs.

Sephora 4 Shadow and Liner Palette - smokey black 01            35 lei
Sunt 5 nuante (alb, gri deschis, gri inchis, gri cu sclipici si negru), a fost folosita de 2 ori.
Nuanta asta de gri cu sclipici nu am mai intalnit-o pana acum in nicio alta paleta.




Sephora Long Lasting - Suede    15 lei
Este o nuanta nude, foarte potrivita ca baza pentru alte farduri sau pentru a crea umbre in pliul ochiului.




Ruj Calvin Klein Delicious Luxury nuanta Cosmopolitan - 25 lei
Folosit doar pentru aceasta poza. Este mai deschis decat apare aici si putin putin sclipici.


Fond de ten Astor Mattitude HD nuanta Nude Beige - 30 lei - vandut
Fara ulei, spf 22 acopera foarte bine si da un aspect mat, exact cum se si lauda ca face.



Avon True Colour - 18 lei
Nuantele sunt alb, roz, gri deschis si un gri inchis


Gloss Bourjois 3D Effet nuanta Rose Romantic - 30 lei
Folosit doar pentru poza de blog sale

Fond de ten Rimmel Stay Matte 300 Natural Beige - 19 lei
Este putin mai inchis decat alte nuante de natural beige.


Pudra Astor Anti Shine Mattitude 003 - 30 lei 


Pensula Sigma F20 Large Powder - 55 lei - vanduta
Este o pensula foarte pufoasa si mare! maare cat sa poata fi folosita si pentru corp, pentru zona decolteului.
Eu folosesc F30, sora ei si e preferata mea in aplicarea pudrei.













Pensula Sigma F40 Large Angled Contour - 40 lei
Ideala pentru aplicarea conturului sau a blush-ului. Eu o folosesc pentru contur, iar pentru blush prefer F25

Pensula Sigma F10 Powder / Blush - 50 lei - vanduta
Asa cum si denumirea ei spune se poate folosi atat pentru aplicarea blush-ului cat si a pudrei pentru zonele mai mici. Spre exemplu pentru persoanele cu zone in care tenul este mai gras si se aplica pudra in plus pe acele zone.


Pensula Sigma E50 Large Fluff - 35 lei - vanduta
E o pensula care poate fi folosita pentru mai multe zone si produse, depinde doar de cine o foloseste sa simta pentru ce zona ii e mai confortabil sa o utilizeze. Spre exemplu eu o folosesc pentru conturul nasului (cum ati vazut in poze nu e nasul acela micut, de vedeta). Alte optiuni sunt pentru aplicarea iluminatorului pe pometi sau pe pleoapa mobila.




Pensula Sigma E15 Flat Definer - 35 lei   vanduta
Ma despart cu greu de o pensula ca E15 pentru ca trage niste linii foarte fine daca e folosita pentru definirea ochilor fie ca se utilizeaza tus crema sau fard normal.



 Pensula Sigma E35 Tapered Blending - 35 lei - vanduta
Sa folosesti pensula E35 la capacitatea ei maxima inseamna sa blenduiesti culoarea de deasupra pliului ochiului cu iluminatorul de sub arcada. Este o pensula mare, pufoasa, fina cu care poti da aspectul de umbra pe zona mentionata mai devreme


Pensula Sigma E45 Small Tapered Blending - 35 lei   vanduta
Mi se pare cea mai buna pensula pentru cineva care inca nu stapaneste foarte bine tehnica "crease cut". Pentru ca e foarte subtire in varf iti permite sa aplici atata produs cat ai nevoie, doar prin presarea mai lejera sau mai puternica pe varf, definind astfel grosimea zonei pe care aplici.

Pensula Sigma F75 Concealer - 35 lei
Pensula pentru corector facuta din peri sintetici incat sa nu absoarba produsul si sa permita aplicarea unei cantitati mici pe o zona mai mare de acoperit. Varful ascutit o face usor de folosit si pentru zonele mai greu accesibile cum ar fi coltul intern al ochiului, in jurul narilor, etc
 

Detalii si descrierea oficiala a pensulelor o gasiti pe site-ul www.sigmabeauty.com unde cu o cautare rapida aveti parerea producatorului.






20 ianuarie 2012

Master Class Iuliana Sandu

Domeniul in care lucrez zi de zi m-a invatat ca in perioadele de criza e bine sa investesti in oameni, sa dezvolti resursele interne si sa acumulezi informatii pentru cand lucrurile vor sta mai bine.
Mergand pe acest principiu si considerand perioada asta saraca in evenimente, petreceri, ca fiind momentul de criza am zis ca e cea mai buna perioada sa mai invat cate ceva, sa particip la niste seminarii de machiaj si cu putin noroc chiar la un curs, dar despre el vorbesc intr-o alta postare.

Masterclass-ul organizat de Iuliana Sandu (aici mai multe despre ea http://www.facebook.com/media/set/?set=a.180827428669706.48022.114956398590143&type=3 ) dureaza 3 zile de pe 10  pe 12 februarie si va avea loc in Bucursti.
Incrierile au inceput deja si vor fi in jur de 10 cursante din cate am inteles.




Un program avansat ce se bazeaza pe cunoasterea deplina si executarea machiajului in tehnica de “pastel”, tehnica de acuarela  si tehnica de texturi in gel . Dezvoltarea ideilor in functie de imaginatia  si capacitatea make-up artistului de a  reprezenta  idei si concepte cerute pe arena industriei fashion internationale.

Aveti mai jos programul:

PRIMA ZI : machiajul de mireasa
Obtinerea unui ten perfect iluminat cu efect de catifea, la executare  folosim, baza de machiaj  , fond de ten  si pudra cu pigment , acuarela , pastel , eyeliner gel. La crearea imaginii unei mirese nonconformiste va servi drept decor face-art-ul, prin care vom imita dantela – elemental de baza al rochiilor  propuse de designeri in 2012.  .Acest tip de machiaj poate fi incadrat in categoria machiajului Fantezie.
Practica:face-art-ul poate fi un element sau accentul pe care se bazeaza intreg machiajul. Am sa incerc sa reproduc cateva idei pentru a imbogati spectrul de variante al make-up artistilor adunati.

A DOUA ZI : Machiajul de seara:
Crearea unei imagini extravagante si in acelasi timp pasionale. Pentru a reproduce acest make-up accentul  il vom pune pe ochi. Tendinta de baza este smokey eyes-ul  modernizat  .Se creaza un relief bine definit al calitatilor fetei, metoda folosita si in sedintele mele foto, video ,prezentari. Imitarea culorilor metalelor pretioase ca aurul.
Marirea buzelor prin intermediul culorilor pentru obtinerea imaginii senzuale.

MACHIAJUL ARABIC- inspirat din orientul mijlociu . Tehnica acestui machiaj implica circa zece culori perfect selectate dupa portul national arabic . Corectia si iluminarea fetei se efectueaza cu ajutorul  pigmentilor aurii sau rose. Auriu- pentru un efect  de bronz, si roz in cazul efectului de portelan.

Practica- se indeplineste la dorinta ,unul din cele doua propuse, incercati sa creati o imagine finisata, modelul pregatit de poze pentru portofoliu.

A TREIA ZI : FINE ART –desene marunte pe pleoapa . Tematici propuse: pictorial romantic, abstract, impletituri de culori, mici peisaje.
In aceste machiaje dispare regula , aici directia ia forma. Combinatie de texturi de la eyeliner geluri , acuarela , pastel, culori intense,  luciuri, pietre Swarowski,  si gene false.

VALENTINE’S DAY- o tematica tot mai apreciata si mai ceruta de doamne. Un make-up care poate fi  un accesoriu de lux atat pentru o seara romantica, cat si pentru distractii in club. Cu siguranta va fi ceva memorabil. Se reliefeaza  simbolul dragostei –inimioare . Posibil si cuvinte , litere ,  ce ar  putea face  o surpriza pentru a doua jumatate.
Practica-crearea imaginii .
Inmanarea diplomei.


Inca nu am confirmarea de inscriere, dar o astept cu nerabdare!
Irina

19 ianuarie 2012

Un nou machiaj de Revelion

Da, stiu ca a trecut deja! :)

Corina, una din fetele pe care le-am machiat pentru revelion a fost draguta incat sa imi trimita o poza cu ea de la petrecere.

Cand s-a asezat pe scaunul de machiaj nu avea idee ce si-ar dori, ce i s-ar potrivi sau ce ar merge cu rochita ei asa ca am luat-o pas cu pas si am aflat ca merge intr-un club si va purta o rochita de piele neagra (sexy!)

Mi-a povestit ca nu se machiaza de obicei si nici nu frecventeaza prea des hairstylistul, dar anul asta a decis sa faca o schimbare asa ca si-a vopsit parut intr-o nuanta superba de roscat si l-a ondulat. Sa se potriveasca cu tinuta, cu locul in care merge si cu lumina difuza in care va sta am decis de comun acord sa facem un smokey eye intens, in culori care sa scoata in evidenta si culoarea parului si sa fie vizibil in intunericul clubului.


Poza este arhiva personala a Corinei, pentru ca asa cum scriam intr-un post anterior, inca tehnica nu ma ajuta sa am toate machiajele realizate.

Am folosit pentru ochi Flormar Quad-ul 402, Sleek Bad Girls, negru paleta de 120 de culori, iar pentru ten MAC Studio Fix si corectorul Studio Fix cred ca NW 20, pudra NYX, bronzer si iluminator din Sculpting Disk de la Sephora, iar pentru buze am folosit o nuanta nude de la Inglot.

Multumesc frumos Corina pentru poza si daca dintre celelalte fete de pe 31 cititi postarea, mi-ar face placere sa am si de la voi o amintire ca ne-am intalnit candva chiar si pentru o singura ora. :)


Seara buna si ne vedem maine la indelung anuntatul blog sale!
Irina

18 ianuarie 2012

Am nevoie de un aparat de fotografiat (BUN)

Aparatul pe care il am acum, in Canon de 4 MegaPixeli nu ma ajuta deloc! Cum timpul ma obliga sa fac seara machiaje si fotografiile pentru review-uri si giveaway-uri trebuie sa folosesc blitzul.
Cele mai bune poze se fac la lumina naturala, atunci si culorile sunt redate la intensitatea lor reala, nu apar deformari in poza, luciu excesiv, etc.
Din motive tehnice nici nu pot posta toate ideile si look-urile pe care le creez asa ca va rog pe cele care va pricepeti mai bine la asta: ce aparat recomandati? Bugetul nu e cel mai mare din lume asa ca try to keep it simple :)

Ideea postarii a venit de la o poza pe care am recuperat-o zilele astea si care mi-a reamintit ca nu se mai poate asa. In poza este Iulia, managerul salonului Tendenze, iar machiajul a fost proba practica pe care am dat-o sa se poata decide cu ce make-up artist merg mai departe pentru clientele lor.

Printre colaborarile mele se numara salonul Tendenze din Victoriei cu care am inceput sa lucrez anul trecut. Am putine fotografii de acolo, dar esential este ca o am pe PRIMA! :) Nu pot spune ce culori am folosit, ce ordine, ce pensule, etc etc pentru ca aveam emotii!



Emotii am si acum, la fiecare machiaj pana in ultimele 10 minute pana se vede rezultatul aproape final si asta pentru ca in majoritatea cazurilor aplicam la final fondul de ten, corector, pudra si asa mai departe. Ma concentram pe ochi si lasam tenul la final. Stim toate cat de mult conteaza fondul de ten, nu doar produsul in sine, dar aplicarea, blenduirea (amestecarea suna prea ....chimic) cu pudra, bronzer, blush, iluminator si iti poti da seama de aspectul machiajului abia dupa pasul asta.





Despre salon gasiti pe internet mai multe, mai ales ca au frecvent promotii pe site-urile de reduceri.
Daca aveti intrebari legate de machiajul Iuliei le astept cu drag aici sau pe email.

Seara buna va doresc si stati pe aproape ca urmeaza o promotie cat de curand :)
Irina

17 ianuarie 2012

Culorile zilei - portocaliu si nuante de maro

Este un machiaj mai vechi, dar pentru care am primit multe intrebari despre culorile folosite asa ca din ce imi aduc aminte am folosit asa:

baza pentru fard am folosit primer ELF
fond de ten MAC Studio Fix si concealer din aceeasi gama
creion de ochi negru de la Rimmel
mascara L'Oreal Volumissime
iar pentru sprancene kit-ul ELF
nuantele fardurilor sunt din paleta Sleek Au Naturele si paleta de 120 de culori








Sper sa va placa si va raspund la intrebari pe ancutapaun@gmail.com

16 ianuarie 2012

Cele 3 castigatoare ale Giveaway-ului Aniversar

Inainte de a anunta cele 3 castigatoare as vrea sa recapitulez conditiile de participare si cum s-a desfasurat concursul.

Pentru a intra in extragere trebuia sa ma urmariti prin GFC pe blog, sa dati share pozei de concurs pe Facebook si tot la poza de Facebok sa treceti datele voastre, numele cu care ma urmariti prin GFC.
Am sters postarile duble, am adaugat (cu verde) si fetele care s-au inscris, dar au lasat commentul la postare pe blog si nu la poza de Facebook si avem 279 de inscrierti. Incepand cu urmatorul giveaway vor participa doar cei care respecta toate regulile, asa cum sunt ele mentionate.


Am sa verific cele 3 castigatoare sa fi avut toate cerintele indeplinite, iar daca una din ele nu a fost respectata, extragem o alta castigatoare.

Aveti 24 de ore sa imi dati pe email adresa unde sa va trimit premiile. Dupa aceasta perioada.... facem o noua extragere pentru premiile ramase :)

Listele cu toate participarile sunt mai jos, numarati si voi sa vedem daca ne da la fel.





Random.org zice asa:
Castigatoarea paletei de 88 de culori. -   Andreea Popa 197



 
Castigatoarea cremei de corp Vichi - Ciubotaru Liliana 207



Castigatoarea gloss-ului Bourijois - Mihaela Preda 74


Felicitari celor 3 castigatoare! Astept datele voastre pe ancutapaun@gmail.com
Si multumesc frumos tuturor pentru participare!

Premium Professional Kit Pensule Sigma


Hello hello!
Dupa o lunga perioada in care am fost cuminte si nu am mai cumparat niciun produs cosmetic, am "scapat" la aceste pensule Sigma pe care mi-l doream de mult, dar pana la oferta de pe www.thesocialbutterfly.ro nu m-am indurat sa le iau.

Majoritatea pensulelor mele sunt Sigma, o mica parte MAC si in curand voi completa colectia cu ce imi mai trebuie de la Makeup For Ever.

Sunt foarte usor de manevrat, calitatea este mai mult decat poti spera pentru ca rezista bine chiar dupa multe spalari, nu cad perii si nu se deformeaza dupa utilizarea frecventa.
Nu toate pensulele imi sunt utile, sunt si cateva pe care le achizitionasem acum cateva luni asa ca voi face probabil un blog sale sau un nou giveaway cu cele pe care le-ar folosi altcineva mai mult decat mine.

La comanda pe care am facut-o pe site-ul www.thesocialbutterfly.ro am primit si un mic cadou, un fard de pleoapa de la The Body Shop. Este cea de-a doua comanda pe care o fac acolo si totul a mers foarte bine. Livrarea a fost gratuita si vedeti pe site care sunt conditiile si produsele au ajuns la mine foarte repede.
Nu stiu cum stati voi cu rabdarea, dar eu cand am comandat un produs parca am un cronometru intern care dilata timpul si am impresia ca nu mai vine o data momentul cand o sa vina pachetul si o sa pot sa ma joc cu noile pensule, farduri sau sa probez hainele cumparate.

Am atasat pozele de pe site-ul sigma si mai jos descrierea pensulelor, asa cum apar ele pe site.
Daca vi se pare interesant pot face o postare despre pensulele pe care le folosesc cel mai des si la ce sunt ele utile. Am constatat ca deseori mi se intampla sa folosesc pensulele si in alt scop decat au fost ele gandite.

Le folosesc o perioada si pe cele noi si revin cu parerile despre fiecare.




Brushes in this kit:
Lip - L05 Compact synthetic lip brush protected by a metal cap. Used for application of lip products such as lipstick, lip gloss, and lip balms.
Small Eye Liner - E10 Delivers a precise fine-line along the lash line. The length and density of the bristles are ideal for creating artistic designs.
Flat Definer - E15 Small, firm, and flat, this unique brush can be used to line the eyes for instant definition. Can be used with powder, liquid, or cream products.
Short Shader - E20 Flat, short, slightly rounded and dense brush. Perfect for precisely applying colors on the lid and smudging along the lash line.
Blending - E25 Oval-shaped brush with gently chiseled sides. Blends and softens the look of powder or cream shadows. Ideal to apply eye shadow primer, base eye shadow colors, and blend harsh lines.
Tapered Blending - E35 Fluffy, long-bristled brush with tapered tip. Ideally used to apply and blend color to the crease area and to soften harsh edges.
Small Tapered Blending - E45 Small domed brush with highly tapered tip. Versatile, this brush can be used to precisely apply and blend intense colors to the crease area.
Large Fluff - E50 Versatile fluff brush. Ideal for applying and blending powder products on the eyes and face. Can be used for applying single shades all over the lid, highlighting cheek bones, and for contouring.
Powder/Blush - F10 Medium round brush with soft and natural bristles. Ideal for precise blush application.
Duo Fibre Powder/Blush - F15 Medium size tapered duo fibre brush. Widely disperses highly pigmented or mineralized powders. Generates a natural look during blush and highlighter application.
Large Powder - F20 Large paddle-shaped brush with fluffy and rounded tip. Suitable for application of powder products on face or body. Natural fiber bristles.
Tapered Face - F25 Large domed brush with tapered tip. Ideal for application and blending of powder products, blush, and highlighter.
Tapered Highlighter - F35 Tapered cheek highlighter. Delicately rolls powder under eyes. The precise tip in this brush enhances cheek highlighting and contouring.
Large Concealer - F65 Large synthetic concealer brush. Can be used to apply cream-based products to large areas. Also ideal for application of liquid or cream blushes.
Concealer - F75 Small synthetic concealer brush. Slightly pointed tip allows for perfect and precise application of cream products in small and defined areas.
Voi ce pensule preferati?


11 ianuarie 2012

Green Smokey

Pregatesc o sedinta foto in curand si am inceput probele, testele sa vedem ce ramane pe lista scurta. Voi avea 5 fete si cate un machiaj special pentru fiecare.

Daca aveti idei sau vrei sa vedeti un look anume, lasati un comment si poate una din fete il va purta la sedinta foto.

Despre Inglot am mai scris, dar in continuare ador culorile lor si le-am folosit si in seara asta pentru un green smokey eyes cu gene false de pe genefalse.ro Elise 101

Dezamagirea serii a fost fardul negru de la Sephora care are un grad de acoperire redus si o pigmentatie slaba in comparatie cu negrul pe care il gasiti in clasica paleta de 120 de culori care a acoperit cu o cantitate foarte foarte mica toata pleoapa.

Pozele sunt facute cu un aparat destul de vechi si culorile nu sunt puse in valoare la maxim.
Aici este varianta cu buze nude, iar pentru un look mai colorat am folosit o nuanta de ruj roz - piersica de la Inglot



















Pentru intrebari, pareri, detalii despre produse, sfaturi si orice mai vrea mintea voastra sociabila :) sa impartaseasca, va astept cu commenturi sau pe email.

V-am pupat,
Irina