10 noiembrie 2011

Carti de Machiaj


Am comandat in ultima perioada mai multe carti de machiaj din care sa invat si alte tehnici si informatii decat mi-a putut oferi cursul de la Christine Valmy sau internetul.
Sursa este Amazon.com. Amazon Londra are preturile mult mai mari decat cel din state, iar in Germania majoritatea cartilor nu sunt disponibile. Asa ca USA still rulz!

Incep cu Bobbi Brown pe care o admir si a carei carte mi s-a parut si cea mai bine documentata, avand si explicatii clare, pas cu pas pentru fiecare tehnica pe care o prezinta.

Ce mi-a placut cel mai mult la manualul de make-up al lui Bobbi Brown este ca mare parte din carte se adreseaza make-up artistilor si ofera mici detalii de culise cum ar fi: sa fii atent la clienti vedete pentru ca au stiluri preferate de machiaj din care nu vor sa iasa si orice ai incerca nu va fi bine. Totusi detaliile sunt insuficiente, cam o jumatate de pagina este alocata pentru machiajul de fotografie, televiziune, catwalk, portofoliu, cum sa gasesti proiecte, etc.
Am apreciat ca desi modelele sunt alese sa aiba tenul perfect, totusi au un aspect mai natural, apropiat de oamenii obisnuiti.

Cartea incepe cu filozofia de viata a lui Bobbi Brown prin care incurajeaza un stil de viata sanatos, care sa cuprinda miscare, alimentatie sanatoasa, ingrijire personala zilnca cu creme si produse profi. Continua cu descrierea ustensilelor de machiaj, utilitatea si specificul lor de la pensule, buretei, pensete pana la gene false si tipuri de adezivi. Notiuni de ingrijirea tenului, nuante, etc dar din nou la un nivel sub mediu. Un plus este ca prezinta si teoretic si prin fotografii, pasii ce trebuie facut in aplicarea condului de ten sau a fardului de pleoapa. Ultimele pagini sunt dedicate unei scurte istorii a machiajului si who’s who in make-up.

Ce nu vei gasi in carte: tips & tricks de genul cum aplici machiajul incat sa micsorezi fruntea, nasul, sa subtiezi barbia, sa ascunzi cicatrici, acnee severa sau alte afectiuni ale pielii.
Recomand cartea pentru ca e cel putin un reminder al unei vieti sanatoase, ingrijite, este o lectura placuta si pentru incepatori este destul de cuprinzatoare.






Jemma Kidd Make-up Masterclass
Jemma Kidd are propria scoala de machiaj si linie de produse si asta m-a facut sa comand cartea ei (pe Amazon). Are niste poze foarte frumoase si machiajele pe care le propune sunt bine surprinse in fotografii. Este o carte buna pentru cineva care chiar nu are notiuni despre machiaj. Cuprinde informatii de baza despre cum sa arati bine la orice varsta sau ocazie – la serviciu, in vacata, la o intalnire, etc.

Ca majoritatea cartilor de machiaj prezinta modele cu un ten perfect asa ca va trebui sa iti imaginezi tu cum s-ar pune in practica toti pasii pe care ii vei invata la corectia imperfectiunilor pentru ca nu vei gasi acolo vreo urma de roseata, cosuri, vene sparte sau cicatrici. You’re on your own de la teorie in colo!

Vei mai gasi in carte recomandari pentru diferite tipuri de ten, nuante, ce culori se potrivesc fiecarui tip de ten, cum se alege blush-ul, dar toate la un nivel destul de vag.
Sunt prezentate si cateva look-uri si mentionata tehnica prin care s-a ajuns la acel machiaj, dar din nou subliniez faptul ca daca nu ai deja o baza de cunostinte in aplicarea machiajului, s-ar putea sa nu iti iasa chiar aspectul din poza.

In finalul cartii este o plansa cu o fata curata pe care o poti xeroxa si exersa pe ea diferite combinatii de culori.
Una peste alta, e o carte care iti poate servi drept inspiratie, mai ales ca stilul in care este scris e unul lejer si incurajator pentru orice make-up artist in devenire.













Makeup Makeovers Bridal
Daca esti in cautarea unei carti din care sa inveti tehnici si cum sa aplici machiajul de mireasa….nu Bridal Makeover e solutia. Conceptul si ideile prezentate sunt in regula, cam limitate din punctul meu de vedere, dar bune.
Pozele se repeta de-a lungul cartii. Sunt cateva look-uri create si cu ele se merge pentru toate exemplele, indiferent daca se prezinta fondul de ten, rujul sau genele false, vei descoperi aceleasi cateva poze, surprinse in ipostaze diferite.

Cand vorbim de machiajul miresei tehnica si produsele sunt mai importante decat orice altceva, trebuie sa tii cont de blitz, de sala unde va fi petrecerea, de timpul petrecut in soare, tipul rochiei si multe multe altele! In carte toate aspectele sunt tratate superficial, fara a-ti da o idee clara despre ce ai de facut ca mireasa ta sa arate perfect in albumul de nunta si pana la sfaristul petrecerii.

Ce nu vei gasi in carte: nu vei afla cum sa ajungi la aspectul radiant de printesa ci doar informatia ca asa trebuie sa arate o mireasa. Look-urile create de autori sunt dragute si utile, insa se adreseaza doar miresei clasice si ignora complet mireasa moderna, nonconformista care vrea sa fie unica si sa isi exprime personalitatea inclusiv in machiaj pe langa restul detaliilor nuntii.










Voi ce carti ati mai gasit si vi s-au parut ok?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu